flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головою нового Верховного Суду обрано Валентину Данішевську

30 листопада 2017, 14:19

Головою нового Верховного Суду обрано Валентину Данішевську.

"За" проголосувало 67 суддів Верховного Суду.

Нагадаємо, що сьогодні у приміщенні Кловського палацу (вул. Пилипа Орлика, 8) проходить перше засідання Пленуму Верховного Суду. 

На порядку денному:
1. Затвердження Регламенту Пленуму Верховного Суду;
2. Визначення дня початку роботи Верховного Суду;
3. Обрання Голови Верховного Суду;
4. Обрання заступника Голови Верховного Суду;
5. Обрання секретаря Пленуму Верховного Суду;
6. Затвердження Положення про апарат Верховного Суду, структури апарату Верховного Суду і штатного розпису апарату Верховного Суду;
7. Стратегія діяльності Верховного Суду та створення робочих груп для розроблення:
• стратегії забезпечення єдності судової практики;
• стандартів структури судового рішення;
• комунікаційної стратегії;
• антикорупційної політики;
• основних принципів судового менеджменту (ефективного управління діяльністю Верховного Суду). 

Трансляція події відбувається також на youtube-каналі (https://www.youtube.com/watch?v=82gAu7t4Npo) та на facebook-сторінці Верховного Суду.

15 грудня 2017 року визначено днем початку роботи Верховного Суду.

На сьогодні до Верховного Суду за результатами конкурсу призначено 113 суддів. До складу кожного касаційного суду входять судді відповідної спеціалізації. У кожному касаційному суді будуть створені судові палати з розгляду окремих категорій справ.

З початком роботи Верховного Суду набере чинності процесуальне законодавство. Нерозглянуті касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до Верховного Cуду України, ВССУ, ВГСУ, ВАСУ, буде передано до відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду.

Верховний Суд – найвищий суд у системі судоустрою України, єдиний для всіх судових юрисдикцій суд касаційної інстанції. У його складі діятимуть: Велика Палата Верховного Суду; Касаційний адміністративний суд; Касаційний господарський суд; Касаційний кримінальний суд; Касаційний цивільний суд.

Відповідне рішення про дату початку роботи Верховного Суду прийнято його Пленумом 30 листопада 2017 року і буде опубліковано на веб-порталі судової влади та в газеті «Голос України».

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя "Про внесення подання Президентові України про призначення Данішевської В.І. на посаду судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду", Данішевська Валентина Іванівна, громадянка України, має стаж роботи на посаді судді не менше десяти років. З вересня 1987 року по січень 1992 року працювала головним арбітром арбітражу Управління торгівлі Запорізького облвиконкому. Постановою Верховної Ради України від 7 липня 1992 року призначена арбітром арбітражного суду Запорізької області, Постановою Верховної Ради України від 21 червня 2001 року № 2575-III Данішевську В.І. звільнено з посади судді за власним бажанням.

 
За повідомленням Верховного Суду