flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено перерозподіл посад працівників апаратів судів

22 жовтня 2014, 09:01

Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію в деяких регіонах Донецької та Луганської областей, з метою збереження життя та здоров'я громадян України, дотримання права кожного на належні, безпечні і здорові умови праці відповідно до частини четвертої статті 43 Конституції України, а також забезпечення конституційного права людини і громадянина на захист прав і свобод судом згідно з частиною першою статті 55 Конституції України Державна судова адміністрація України наказом від 15.10.2014 № 133 "Про визначення кількості суддів у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, міст Києва та Севастополя, Апеляційного суду Автономної Республіки Крим збільшила кількість суддів у місцевих загальних судах.

Згідно з цим наказом проведено перерозподіл 262 посад суддів, а саме, збільшено цю кількість посад суддів у місцевих загальних судах, що розташовані на материковій частині України, за рахунок зменшення кількості посад суддів у тих судах, що розташовані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Збільшено кількісний склад суддів у місцевих загальних судах інших регіонів України з урахуванням рівня середньомісячного надходження справ і матеріалів на одного суддю місцевого загального суду. При цьому додаткові посади вводяться в тих судах, де навантаження  перевищує середнє по Україні. Так, згідно вищевказаного наказу, у Заводському районному суді м. Миколаєва додано 2 посади судді.