flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги!

13 грудня 2021, 15:31

 

На минулому тижні у засобах масової інформації було опубліковано статті  про затримання сина судді Заводського районного суду м. Миколаєва слідчого Корабельного райвідділу поліції Боброва В. За версіями висвітлених в публікаціях останні мав при собі наркотичні речовини та був у стані алкогольного сп’яніння.

      Стосовно вищезазначеної інформації розповсюдженої в ЗМІ Заводський районний суд м. Миколаєва надає коментар:

  Особи, які затримували слідчого Корабельного райвідділу поліції діяли не правомірно. На теперішній час є достатні підстави стверджувати, що працівники поліції – взводу №1 РПОП ГУНП в Миколаївській області, що підпорядковуються  безпосередньо керівнику ГУНП, діяли з перевищенням наданих ними повноважень з моменту затримання, застосування спец засобів, до моменту доставки в СОГ відділення поліції № 1 Миколаївського РУП УП в Миколаївській області та складення протоколу про адміністративне правопорушення.

На сьогоднішній день відомі прізвища працівників взводу № 1 РПОП ГУНП в Миколаївській області, які діяли з перевищенням влади та службових обов’язків здійснили затримання та завдали тілесні ушкодження.

Впевнені, що в подальшому будуть з’ясовані і прізвища тих поліцейських, які здійснили провокацію злочину передбаченого ст.. 309 КК України , підкинули наркотичні засоби та сфальсифікували матеріали кримінального провадження.

 На теперішній час досудове розслідування по даним фактам буде здійснювати ТУ ДБР в м. Миколаєві,  встановлювати всі обставини, надавати юридичну оцінку подіям, які відбулися 7 грудня.

 На моє особисте переконання всі ці події пов’язані з розглядом судом резонансних справ та намаганням працівників правоохоронних органів чинити тиск на суддів.

    

    Голова суду                                                                    С.В. Щербина