flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ефективність використання відеоконференцзв’язку та інформація про направлення текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень у суді в серпні 2017 року

05 вересня 2017, 10:45

 

 


В Заводському районному суді м. Миколаєва на виконання положень чинного законодавства працює система відеоконференцзв’язку, яка забезпечує  роботу суду в режимі  відеоконференції  під час розгляду судових справ (кримінальних проваджень). Наявні 2 зали для проведення відповідних судових засідань в режимі відеоконференції.

У серпні 2017 року було проведено  2 сеанси  відеоконференцзв’язку, з них: 1 – з установами Державної пенітенціарної служби України та 1 – з іншими судами. 

Проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції сприяє модернізації судового процесу, підвищенню його оперативності й дотриманню розумних строків судового розгляду справ (проваджень) у світлі Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також полегшує участь у процесі сторін судового розгляду, наприклад, надає можливість повнофункціональної реалізації особою, яка тримається під вартою, права брати участь у судовому засіданні безпосередньо або викладати свою позицію шляхом використання системи відеоконференцзв’язку.

 

Для забезпечення своєчасного інформування учасників судового процесу про час і  місце  розгляду  в  серпні 2017 року  учасникам судового процесу було направлено 137 текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та 532 SMS-повідомлень.