flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато підготовче судове засідання у кримінальній справі відносно Науменко І.Б., Грудського Є.В., Уварова І.С.

02 жовтня 2017, 09:13

29 вересня 2017 року Заводським районним судом м. Миколаєва розпочато підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно Науменко Ігоря Борисовича за ч.3 ст. 189 КК України, Грудського Євгена Володимировича за ч.3 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України, Уварова Ігоря Святославовича за ч. 3 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України. Справу розглядає Нікітін Дмитро Геннадійович.

При проведенні підготовчого судового засідання захисники обвинувачених заявили відвід прокурору. В обґрунтування заявлених вимог зазначили, що є обгрунтовані сумніви неупередженості прокурора є конклюдентні дії прокурора на стадії відкриття матеріалів досудового розслідування, що призвело до порушення прав на захист, порушуння прав, передбачених Конституцією України і КПК, а також, що прокурор розповсюджує неправдиву інформацію, яка шкодить честі, гідності і діловій репутації. В заявлених відводіх прокурору судом відмовлено, після чого заявлено відвід судді Нікітіну Д.Г. посилаючись на бездіяльність судді під час  розгляду кримінального провадження,  що на теперішній час Науменко І.Б. не визнаний винним обвинувальним вироком суду, тому тримання його у клітці під час розгляду справ у  суді є  порушення презумпції невинуватості та практики ЄСПЛ  та порушує його права, проте суддею під час розгляду справи цього не було враховано. Вказану заяву про відвід розглянув суддя Щербина С.В., в задоволені якої відмовив, оскільки заявником не доведено наявність обставин, що виключають участь судді Нікітіна Д.Г. в кримінальному провадженні.

Розгляд справи продовжено суддею Нікітіним Д.Г., стороною захисту заявлено ряд клопотань, проте, у звязку з закінченням робочого часу в судовому засіданні оголошено перерву до 02.10.2017 року, у звязку з оголошенням перерви судом поставлено на обговорення питання щодо продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченим. 

В судовому засіданні захисники та обвинувачені заперечували проти продовження терміну тримання обвинувачених під вартою та просили щодо обвинуваченого Уварова І.С. змінити на домашній арешт, щодо обвинуваченого Науменко І.Б. скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та зобов'язати прибувати за викликом суду, змінити на домашній арешт, щодо обвинуваченого Грудського Є.В. змінити на домашній арешт. Прокурор просив продовжити термін тримання обвинувачених під вартою, оскільки наявні ризики. Суд, видалився до нарадчої кімнати, повернувшись оголосив ухвалу про продовження обвинуваченим строку тримання під вартою до 27 листопада 2017 року включно.