flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АСМО залишено без змін вирок Заводського районного суду м. Миколаєва відносно особи, засудженої за заволодіння чужим майном шляхом обману,вчинене за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі

02 жовтня 2017, 10:31

Апеляційним судом Миколаївської області залишено без змін вирок Заводського районного суду м. Миколаєва відносно мешканки Миколаєва за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15 ч.2 ст.190, ч.3 ст.190 КК України  (Заволодінням чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі (та за незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на завдання значної шкоди потерпілому), відповідно до якого було судом призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Судом встановлено, що засуджена діяла разом з іншими особами. Шахраї телефонували потерпілим особам на стаціонарний телефон та повідомляли, що начебто їх родичи потрапили до дорожньо-транспортної пригоди та їм терміново потрібні гроші. Засуджена зустрічалась з потерпілими та особисто отримувала від них кошти.

Не погодившись з вироком суду  захисником, в інтересах обвинуваченої, було подано апеляційну скаргу, в якій він просив вирок суду скасувати та ухвалити новий виправдувальний вирок у зв’язку з відсутністю в діянні його підзахисної складу кримінальних правопорушень. Проте, Апеляційний суд Миколаївської області вважає, що доводи апелянта, щодо того, що покарання не відповідає ступеню тяжкості злочину та особі обвинуваченої є необгрунтованими - вирок залишено без змін. Рішення набрало законної сили.