flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заводський районний суд м. Миколаєва прийняв участь у реалізації проекту «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства»

07 листопада 2017, 16:58

3 листопада 2017 року в Київському районному суді м. Одеси відбулось навчання для представників Одеської, Миколаївської, Херсонської та Черкаської області. Участь прийняли начальник ТУ ДСА в Миколаївській області Віктор Іванович Сікиринський, представник Заводського районного суду м. Миколаєва та інших судів Миколаївської області.

Асоціаціацією слідчих суддів України було розпочато реалізацію проекту «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства». Проведення такого  заходу стало можливим завдяки підтримці Проекту USAID «Нове правосуддя», який надав таку можливість в рамках грантового проекту Асоціації слідчих суддів України.

З вітальним словом виступив голова АССУ та голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, який привітав учасників та побажав плідної роботи в рамках заходу.

Сергій Чванкін зазначив, що незабаром в електронному судочинстві доведеться працювати всім судам України, тому такі навчання вкрай необхідні.

«ГО «Асоціація слідчих суддів України» залучила в рамках грантової діяльності представників судової системи, громадськості, наукових установ, правоохоронних органів та адвокатів всіх областей України для розробки порядку дій, необхідних для практичної реалізації проекту «Електронний суд». 

Метою заходу  визначено: навчання роботі в системі «Електронний суд»; організація роботи «Електронного суду» в своїх судах;  інформування громадськость щодо переваг використання  електронного судочинства.

Доповідачами виступили  Голубєва Неллі Юріївна, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри цивільного процесу, професор кафедри цивільного права НУ "ОЮА", яка виступила на тему: «IT у судочинстві», прокурор Одеської області Олег Жученко, який розповідав про Е-суд та Е- прокуратуру: їх співпрацю, результати та перспективи. Блок інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства освітили Рябець Олександр – голова «Спілки юристів Одеської області» та Яіцький Дмитро – член Спілки журналістів України, головний редактор інформаційного порталу «Інфопорт», які запропонували «ідеальну модель взаємодії зі ЗМІ» та звернули увагу на те, якими суддів хоче бачити суспільство.  Артем Ріпенко, директор Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз  розповів про взаємодію експертних установ та суду в рамках проекту "Електроний суд"

Після завершення теоретичної частини, учасники заходу змогли побачити реалізацію можливостей системи "Електронний суд" на практиці. Так, адвокат Максим Шевченко продемонстрував процедуру використання персонального електронного кабінету, звідки передбачено можливість подавати позовні заяви та переглядати процесуальні документи, які прикріплюються до справи, учасники відвідали канцелярію суду та ознайомились з практичними особливостями функціонування електронного судочинства, а також стали слухачами судового засідання, де на практиці дізнались про переваги "Електронного суду".

На завершення заходу Сергій Чванкін вручив гостям заходу сертифікати та подякував за плідну та інтенсивну роботу в рамках заходу